onsdag, mars 15, 2006

"Hur hetero är du - egentligen?"

Expressen blixtrar till igen! Detta i en artikel med titeln: "Hur hetero är du - egentligen?". I sin iver över att verka fördomsfria och öppensinnade kläcker de ur sig det ena påstendet efter det andra drypandes av fördomar. Därefter bekräftar man de klassiska könsrollerna i en helt absurd lista med kriterier för den stereotypa svenska heteromannen och heterokvinnan.

Bland kriterierna för männen finns:
-Är mycket sexuellt intresserad av kvinnor och markerar sin virilitet.
-Är muskulös.
-Klär sig i dämpade färger.
-Snickrar.

För kvinnor:
-Har nära relationer med andra kvinnor och kan prata "tjej-snack" - som ofta är prat om killar.
-Sminkar sig.
-Bantar.
-Lagar mat.

Oh my fucking god! Snacka om att skjuta sig själv i foten! Artikeln försöker förmedla en "modern" syn på homosexuella, men förmedlar istället en syn som hör hemma på 30-talet. De kanske försöker vara roliga, men det går inte fram! Artikeln toppas av ett webtest: Det stora heterotestet, del 1 och del 2! Frågorna är ytterst fascinerande. Har dock ännu inte bestämt mig om jag gillar del 1 eller del 2 mer. Del 1 får dock några pluspoäng för den totalt absurda frågan: "Har du bara lekt sexlekar som barn med någon av det motsatta könet?" Jag rekommenderar alla varmt att göra testet (Särskilt om du tvivlar på din sexualitet! Efter Expressens test kommer du aldrig tvivla igen!).

1 kommentar:

Frida sa...

Ojoj, ska man skratta eller gråta? Ganska skoj ändå med kommentarer som "din heterosexualitet vacklar". Haha, var det heteronormen dom vände sig mot eller?