måndag, februari 11, 2008

kulturorgasm

Kvällens teaterbesök kan endast beskrivas som en fet kulturorgasm. Allt blir bättre var den smått ironiska titeln, och visst levde den upp till hajpen.

Efter en lång bussresa och en promenad på mörka gångar kom vi fram till platsen där stycket skulle spelas: en studentlägenhet i Björkekärr. Alla 25 (!) platser var slutsålda (inte konstigt med tanke på recensionerna), bland dem kände vi igen flera skådespelare, och fick snabbt nys om att en recensent från SD var närvarande. Förväntningarna kunde kännas i luften...

Fyra skådespelare kom sedan in och på en stor klädhög mitt på vardagsrumsgolvet spelade de under en dryg timme upp ett fantastiskt känslofyllt stycke. Sjukt välspelat. Kort och intensivt. En fet kulturorgasm helt enkelt. Rekommenderas.

Notera: SD är min alldeles personliga förkortning på Svenska Dagbladet. SvD är förlegat. Min förkortning kan idag uppenbart förväxlas med den vedertagna förkortningen på Sverigedemokraterna, men jag är övertygad om att tids nog kommer SD fungera som hela svenska folkets förkortning på Svenska Dagbladet. Eller?

1 kommentar:

Anonym sa...

SD = Sverigedemokraterna?