tisdag, juli 25, 2023

risk för värmeslag

Jag började morgonen på löpbandet på hotellets otroligt fina gym. Det var utsikt mot den frodiga innergården medan man sprang och det var inga problem med att samla ihop några kilometer. Sen åt vi sedvanlig onigiri och äggmacka från Family Mart till frukost. Tillsammans med en otrolig iskaffe från hotellets egna Stumptown Coffee Roasters.

Vi var sen redo att ta oss an Kinkaku-ji, Den gyllene paviljongens tempel. På vägen dit fick även se huset som ser ut som ett ansikte. Det kändes väldigt kawaii. Templet var mycket häftigt, och värmen på drygt 35 grader gjorde att det inte var lika många besökare som när jag var där sist. Det gjorde att man verkligen kunde ta in templet och omgivningarna utan att trängas. Dock fick jag nästan värmeslag, men man får ta det goda med det onda.

Sen ville Rasmus promenera till en antikbutik, vilket gav nya möjligheter för värmeslag. Vi klarade oss dock även den gången. Butiken var tyvärr dålig. Men efteråt hamnade vi oväntat vid Kitano Tenmangu Shrine, en jättefin helgedom. Utanför var det dessutom marknad och vi fick tillfälle att köpa keramik. En av resans höjdpunkter.

På promenaden tillbaka mot hotellet fick vi svalka oss med en kakigōri, hyvlad is med olika sötsaker, jag tog med kondenserad mjölk och adzukibönor. Mums!

Inga kommentarer: