onsdag, juli 26, 2023

bad i hav och bad i badhus

Efter Kojima tog vi riktning mot Takamatsu, där vi skulle ta färjan till konstön Naoshima. Efter en heldag i solen var det otroligt skönt att vaggas i den lugna stämningen på båten. Vi höll oss dock från att somna och blickade ut över öarna och Stilla Havet.

Framme på Naoshima möttes vi direkt av konst i hamnen, sen vandrade vi upp till vårt anspråkslösa boende och checkade in. Litet rum med våningssäng men fin havsutsikt. Vi tog sen ett dopp i havet innan vi promenerade ett par kilometer över bergen till Yayoi Kusamas gula pumpa. Det var väldigt fint att få se den i kvällssolen. Vi passade även på att titta på annan fin konst innan vi promenerade tillbaka hemåt.

Vi tog en otrolig 7-Eleven-smoothie till middag för att hinna till det superfina konstbadhuset I♥︎湯 för ett kvällsbad. Det var en sanslöst fin miljö att tvätta av sig i. Går inte riktigt att beskriva hur fint det var. Efteråt hittade vi öns eventuellt enda bar. Där drack vi craft beer och åt edamamebönor och nötter. Det hade varit en lång dag och vi var mer än redo att vandra hemåt för att sova. På vägen såg vi dock Kusamas röda pumpa (som definitivt var gjord för att ses på kvällen) och andra konstverk.

Inga kommentarer: