torsdag, juli 20, 2023

omg vi är i japan!

Hurra! Vi kom fram till Japan efter en resa på över 20 timmar. Vi landade på morgonen på Haneda och  fixade direkt våra livsviktiga Welcome Suica, resekort för turister som man kunde fylla på med pengar och använda i hela landet. Sen hoppade vi på tåget och åkte med ett par byten till Shimokitazawa, där vi skulle bo våra första fyra nätter.

Vi hängde runt i området några timmar, innan vi kunde checka in på Mustard Hotel Shimokitazawa (för övrigt verkligen ett hotell att rekommendera). Vår första måltid i landet blev onigiri från 7-Eleven och det var fantastiskt.

På eftermiddagen drog vi in till Shinjuku och åt resans första sushi på Uogashi Nihon-Ichi (Standing Sushi Bar). Mycket gott! 

Efteråt gick vi förbi Ben Fiddich och lyckades fixa en bokning redan samma kväll. Det är en av världens bästa cocktailbarer, och var ett måste inför resan. Vi blev inte besvikna. Bland annat fick jag dricka en negroni på Unicum och pálinka och en otrolig drink på mezcal och klarifierad vattenmelon. Rasmus fick hemmagjord Suze med tonic och en sanslöst god rosmarin-cocktail. 

Vi kunde till slut glatt promenera hem - med stopp på en superfin allmän toalett - efter en maxad dag. Vi var väldigt nöjda med att vi hade vänt dygnet redan innan vi åkte och därmed orkade ha en så bra första dag i Tokyo.

Inga kommentarer: