måndag, juli 24, 2023

ace hotel och kyoto by night

Efter vår vandring i 37 graders värme checkade vi med glädje in på ett luftkonditionerat Ace Hotel Kyoto. Hotellet har dels rum i en gammal del som huserade Kyotos televerk, dels rum i en ny tillbyggnad. Vi hade ett otroligt rum i den gamla delen. Det kan vara bland de finaste hotellrummen jag någonsin har bott i. En perfekt blandning av Ace-känslan och känslan av Japan. Plus ett fantastiskt badrum med ett stort fristående badkar. Vi var inte sena med att knäcka en öl och plumsa i badet.

Efteråt hann vi precis med ett par margaritas på happy hour på Piopiko, hotellets mexbar. Där jobbade en svensk bartender som tipsade oss om en stor religiös procession som skulle äga rum i närtid. Vi skyndade oss ut och fick precis se processionen tåga förbi. Superhäftigt.

Vi promenerade sen ner till floden, där det var en superhärlig stämning med massa människor som satt längs vattnet och på uteserveringar på utbyggda terrasser. Vi fick plats för en drink på en av terrasserna och kunde sitta och titta på människorna nedanför.

En av Japans bästa cocktailbarer ligger i Kyoto, en speakeasy som heter Bee's Knees. Vi skulle knappast åka från stan utan att ha gått dit. Vi hade tur och fick komma in direkt. Vi blev inte besvikna. Väldigt hög standard på drinkarna, exempelvis drack jag en otrolig cocktail med tryffelhonung, och jättefestig stämning. Mycket roligt. 

Därifrån vandrade vi tillbaka till vårt hotell och efter att ha förundrats en stund över den mäktiga lobbyn tog vi en sista öl på rummet. Kunde inte ha önskat en bättre första kväll i stan.

Inga kommentarer: