söndag, april 10, 2011

polacks do it better

Efter en kväll i Warszava ger jag vistelsen i Polens huvudstad fem polska korvar av fem möjliga.

Vi välkomnades till stan av en polsk demonstration (nånting om att ryssar är mördare) och därifrån fortsatte det i värsta 'bi-winning'-stilen. Vi åt fantastiskt god fusion-mat (Polen vs. Asien) och drack drinkar på ett ställe med en stor bild av Victoria Silvstedt på väggen. För övrigt var vi de enda på hela det smockade stället som valde att sitta i den rökfria avdelningen. Win!

Vi konstaterade snabbt att den hetaste modetrenden i Warszawa är Burberry-halsduken. Funkar på både män och kvinnor, till vilken outfit som helst. Urtjusigt! Generellt är tjejerna något mer stylish än killarna, men till en början lyste de snygga människorna med sin frånvaro.

Vi gjorde rundor på finklubbarna Platinum och Eve, men kände inte att vi var riktigt sugna på Warszawas motsvarighet till Stureplan. Istället tog vi en taxi till down town och den heta klubben Plan B (hittades genom att googla på warsaw + hipster). Där hittade vi inte bara stans bästa fest utan till vår lättnad även en total avsaknad av Burberry-halsdukar. Stället motbevisade definitivt min bild av den trångsynte polacken, det var tydligt att allt - allt! - var tillåtet. Fashionistorna stod på borden och dansade med butchflatorna medan en supergammal gubbe i Batman-dräkt stod bredvid och klappade. Den billiga ölen flödade och vodkaflaskan gick rundor bland gästerna (faktorer som antagligen kan ge en förklaring till mitt mående idag). Plötsligt utbrast jag: "Polacks do it better!" och höjde en knuten näve.

Fortsättning följer.

Inga kommentarer: