onsdag, augusti 01, 2018

boise, id

På eftermiddagen den 8 juli kom vi fram till Boise, Idaho. Vi checkade snabbt in på vårt boutiquehotell med det fräcka namnet The Modern Hotel & Bar innan vi direkt drog vidare till state capitol-byggnaden. Det blev det fjärde och sista capitol-besöket för resan och mitt åttonde totalt. En otrolig trevlig aktivitet tycker jag. Peppar på att besöka alla femtio.
 
Sen kollade vi in en av stadens alla parker och fick där se hundratals, om inte tusentals, människor flyta nerför floden i stora flytleksaker. Vi trodde att det var något slags event men fick senare reda på att det var Boise-bornas främsta fritidsaktivitet under sommaren. Väldigt spexigt.
 
En annan intressant aspekt av Boise är att staden har en stor baskisk minoritet, den största i hela USA. Det finns några baskiska kvarter, ett baskiskt kulturcenter och massa baskiska restauranger. Vi åt middag på Txikiteo, ett av de mer moderna ställena, och gillade främst ostbrickan. Sen lånade vi cyklar och gjorde en rullande barrunda där vi bland annat stannade till på Boise Brewing och drack endollars-PBR på en divebar.
 
Förutom den nästintill outhärdliga hettan får Boise två stadiga upptummar.
 

Inga kommentarer: