torsdag, maj 18, 2023

vandring och spritz

Vi vaknade upp till en solig morgon och åt en underbar frukost på balkongen. Vi hade fått tips om en vandringsled från vår värd och utan att reka närmare gav vi oss iväg. Det var lite svårt att hitta rätt i delar men till slut nådde vår knappt två mil långa vandring fram till Portovenere. Lyckligtvis hamnade vi på två otroliga stopp längs vägen. Först åt vi lätt lunch, drack espresso, limoncello och delade på en öl med fantastisk utsikt på Erbo Gianco. Sen tog vi varsin spritz från en husvagn på Gitana on the road. Kanske resans härligaste paus.

Själva Portovenere är inte en av de fem byarna i Cinque Terre och var inte heller förbunden med tåglinjen. Istället fick vi ta båten därifrån. Vi var inte ledsna för det utan gladde oss åt att få se bland annat vår by från havet på väg till vårt nästa stopp i Vernazza. Den byn var min klart sämsta av de fem byarna och den enda behållningen var vingården Cheo Vini, som vi råkade hamna på. Vi provade oss igenom alla deras vin, innan vi handlade med oss ett par flaskor och satte oss på tåget tillbaka till Riomaggiore.

Efter en lång dag och med drygt två mil i våra ben köpte vi med varsin limoncello spritz ner till hamnen. Det mest ansträngande vi gjorde resten av kvällen var att gå upp till lägenheten och hämta varsin färdigblandad campari spritz på burk, som vi hade köpt med från Fischio i Rom. Kvällshänget i hamnen var det bästa på hela resan.

Inga kommentarer: