lördag, maj 13, 2023

roma!

Vi hade en extremt knasig flygning ner till Rom. Vi hade ett bokat ett tidigt flyg med SAS för att fånga dagen i den eviga staden. Efter viss försening kom vi iväg från Arlanda, men det dröjde inte länge innan piloten meddelade att de hade glömt att sätta på vattnet i nån kran på utsidan av planet och att vi skulle behöva nödlanda i Köpenhamn. Innan dess behövde vi dock cirkla över Skåne i en timme för att göra av med bränsle så att planet skulle kunna landa. Till slut lyckades de fixa felet i Köpenhamn och vi flög fyra timmar försenade vidare mot Rom.

Vi kom till slut fram till Fiumicino och var snabba med att hoppa på tåget mot stan. Efter incheckning på vårt enkla hotell i Testaccio hann vi precis med en underbar brunch på Marigold Roma, runt hörnet från där vi bodde. Till vår promenad in mot stan köpte vi med en liten kaka, som kan vara mitt livs godaste, nån slags choclate chip med havssalt.

Vi tittade på Colosseum, Forum Romana, massa andra vackra byggnader och torg. Jag tände ett ljus i nån kyrka och vi kände verkligen att vi hade anlänt till Rom. Som eftermiddagsmål åt vi på Trapizzino. De gör nån slags fylld brödstrut, vi åt bland annat en med stekta vårgrönsaker. Det var så himla, himla gott. Vi sköljde ner maten med öl på Ma Che Siete Venuti A Fà och med naturvin på flaska på Enoteca L'antidoto.

Regnet började ösa ner, men det hindrade oss inte från att köa en stund för middag på Trattoria da Augusto. Det var obvi hundra procent värt. Vi åt jättegod mat, drack jättegott vin och var därifrån på under en timme. Min typ av middag.

Vi vandrade runt en stund planlöst i regnet, men bestämde oss till slut för att ta en taxi till Bar Bozza, en bra bit rakt söder om vårt boende. Det var en naturvinsbar, som jag ganska snabbt konstaterade måste vara ett av mina absoluta favoritställen i hela världen. En succéavslutning på en kort, men underbar, första dag i Rom.

Inga kommentarer: