onsdag, maj 17, 2023

riomaggiore

Vi rullade in i Riomaggiore med försenat tåg på den sena eftermiddagen. Vi skulle tillbringa tre dagar i Cinque Terre. Vi checkade in i vårt superhärliga boende, en enkel lägenhet med balkong mot gatan. Därefter skyndade vi oss ut i byn och åt deras typiska rätt, bestående av friterad fisk och skaldjur i pappstrut, till lumba. I den sena eftermiddagssolen passade vi även på att ta ett dopp i havet.

Eftersom området är känt för sina vandringar fångade vi den fina kvällssolen och bestämde oss för att vandra över ett berg till grannbyn Manarola. Efter lite krångel med att hitta stigen kom vi till slut iväg och fick en brant och otroligt vacker vandring. Vi köpte med oss vatten och varsin Peroni och satte oss på i en park med utsikt över husen som klängde på berget. Efter att solen hade gått ner och lamporna hade tänts gick vi mot tåget och tog en jättegod glass på vägen.

Tillbaka i vår by vandrade vi en liten kvällsrunda i hamnen och satte oss sen på vår balkong med en flaska vin, ostar, tomater och fluffigt focacciabröd. En perfekt avslutning på en perfekt dag. 

Inga kommentarer: