tisdag, maj 16, 2023

that's amore

Vi bodde en kort promenad från Fontana di Trevi. Vi steg därför upp tidigt och gick för att titta på fontänen innan det blev alltför mycket folk. Det var superhäftigt att få se den i lugn och ro. Sen gick vi tillbaka till hotellet för frukost och häng i bubbelpoolen. Lyckligtvis hade en av poolerna ett tak, så duggregnet störde oss inte.

Dagens stora aktivitet var Vatikanmuseerna. Vi hade bokat en guidad tur. På vägen dit laddade vi upp med supermumsiga bakverk på Castroni Cola di Rienzo. Vatikanen var superhäftig. Inte bara Sixtinska Kapellet, som var helt mind blowing, utan även alla de andra delarna. Vi råkade även hamna i Peterskyrkan, som var sanslöst mäktig.

Efteråt var vi helt matta. Lyckligtvis hade Fischio öppet bara ett stenkast därifrån. Det var stans kanske coolaste häng. Vi delade på en flaska pet nat, innan vi promenerade mot hotellet igen. På vägen tillbaka hamnade vi på Il Goccetto, där vi åt Rasmus favoritmåltid på resan. Sen tog vi en hazy ipa på mediokra Circoletto. Vi gick även förbi Forum Romana, som var lika häftig även i kvällsljus.

Väl tillbaka på hotellet var vi inte fega för att gå upp till taket för ett kvällsdopp. Obs att vi var de enda som vistades i de allmänna utrymmena på det fantastiska hotellet under vår vistelse. Sen tog vi en drink i vardagsrummet innan vi gick ner till Fontana di Trevi för att få se i kvällsljus. Där var det en superfin amerikansk tjej som frågade om hon skulle ta ett kort på oss och uppmanade oss att ta en pussbild. Den blev superfin och efteråt var vi helt spralliga på väg tillbaka till hotellet. En fantastisk sista kväll i stan.

Inga kommentarer: