söndag, maj 14, 2023

andra dagen

Vi slog upp våra fönster mot en grå himmel när vi vaknade upp vår första morgon i Rom. Vi lät oss dock inte nedslås utan gick glatt ut och tog oss an dagen. Vi började med en underbart god frukost på Marigold Roma och sen gick vi och tittade på ROA-verket i Testaccio.

Därefter hade Rasmus önskat att gå på loppismarknaden Mercato di Porta Portese. Det visade sig vara en enorm marknad, måste ha varit minst en kilometer lång. Tyvärr var det mesta skräp, men det var ändå jätteroligt att gå runt där ett par timmar.

Resten av eftermiddagen vandrade vi mest runt i stan, bland annat var vi på Petersplatsen och vi åt en jättegod romersk pizza på Pizzeria La Bocaccia. Ändå lyckades jag bli hangry till slut, men Rasmus räddade situationen med att vi drack resans första spritz.

På eftermiddagen drog vi till Bar Bozza där de hade dagsfest. Där hängde vi i flera timmar, drack jättegoda naturviner och mikröl och åt massa goda ostar. Lätt resans bästa häng. Därifrån gick vi vidare till Mashroom och drack en mikroöl, innan vi tog tuben hemåt och åt en supergod middag på Trattoria Pennestri i våra kvarter. En riktig pangdag!

Inga kommentarer: