måndag, maj 15, 2023

ny dag, nytt hotell

Det här var inte direkt den tråkigaste dagen i mitt liv. Vi vaknade upp vår sista natt i Testaccio och råkade hamna på Linari för frukostbakelser. Typ bland det godaste jag har ätit, plus så himla härlig stämning. Kommer bli ett måste att besöka vid framtida resor till Rom.

Vi hade några timmar till godo innan vi skulle byta boende. Vi vandrade runt planlöst efter frukosten och råkade hamna på Istituto Centrale Catalogo Documentazione, någon slags institut för dokumentation. Där hade fotografen Joan Fontcuberta en jättehäftig utställning. Efteråt vandrade vi runt ett tag i Trastevere tills det blev dags för lunch. Vi gick till populära Trattoria Da Enzo al 29 och blev inte besvikna. Jag fick äta resans enda fyllda zucchiniblomma och var jätteglad. Efter lunchen promenerade vi till Isola Tiberina och tittade i det kända nyckelhålet med utsikt rakt på Peterskyrkan.

Sen var det äntligen dags att checka in på Villa Spalletti Trivelli. Vi välkomnades med prosecco och snacks i trädgården. Det var underbart. Sen fick vi vårt rum och efter att vi hade förundrats över hur fint det var gick vi upp till taket. Där väntade en fri bar, där vi fick blanda vår egen spritz, och superhärliga bubbelbad. Ett perfekt sätt att varva ner efter dagen.

Till kvällen gick vi ner till Enoteca L'antidoto för en flaska pet nat och jättegod mat. Sen promenerade vi i regnet till cocktailbaren Drink Kong. Jag hade varit superpeppad och blev kanske lite besviken. Men det var onekligen goda drinkar och superhäftig miljö.

Vi avslutade kvällen med att blanda drinkar i vardagsrummet på hotellet. Så himla vackert och härligt.

Inga kommentarer: