söndag, april 17, 2022

vin i wien

Vi vaknade upp för näst sista gången i vårt fantastiska hotellrum. Ganska sjukt nu i efterhand att vi bodde så flådigt. Så himla härligt.

Dagens mål var att ta en spårvagn till ändhållplatsen och sen promenera upp i kullarna och gå runt bland olika vinkällare. I Wien finns det nämligen vingårdar strax utanför stan. En usp som inte nog kan poängteras. Det var nämligen helt underbart att promenera runt i vårvädret och få smaka massa goda viner. En höjdpunkt var någon fantastisk mandelkaka som vi åt till ett glas rött. En annan höjdpunkt var att köpa ett rött naturvin ur en flaskautomat. Vi var tvungna att be en österrikisk man låna ut sitt id för att automaten skulle låta oss köpa men det gjorde han så gärna. En lågpunkt var när vi råkade beställa in två glas utan att kolla att stället tog kort och vi absolut inte kunde betala. Lite ångest.

Efter utflykten till vingårdarna tog vi oss in till stan igen, åt bao till lunch och satte oss sen längs Donaukanal med varsin radler från Gösser. Precis som första eftermiddagen. Verkligen en favoritaktivitet.

På kvällen minns jag inte ens var vi åt middag, vi var ordentligt trötta. Men vi hann med några österrikiska öl på traditionellt/turistigt ställe. En väldigt bra sista dag i stan.

Inga kommentarer: