lördag, april 16, 2022

en molnig dag

På lördagen blev det riktigt kyligt i Wien. Det hindrade oss inte från att gå upp tidigt och gå ner på en loppismarknad. Sen gick vi hem och värmde oss en stund innan vi tog oss an dagen på riktigt.

Vi gick till Mumok och såg en jättestor och superbra Wolfgang Tillmans-utställning, Schall ist flüssig. Så himla bra. Efteråt tog vi en promenad över Donaukanal för att hänga i ett hippt område. Tyvärr var det mesta påskstängt så vi hamnade på ett torg och åt en högst habil burgare. Därefter hängde vi på låset till Vinifieros naturvinsbar. Och det var det värt. Drack riktigt goda viner. Bland annat från det superhajpade Weingut Zum Pranger.

Sen tog vi tuben och åkte till Schelato för att trotsa kylan och äta en glass på rekommendation från Erika. Vi fortsatte sen på hennes tips och gick för vår andra wienerkaféupplevelse på Café Prückel. Vi älskade det! Hade jag bott i Wien hade jag hängt på kaféer varje dag.

Ett av mina mål med resan var att få se universitetsbyggnaden som Zaha Hadid har gjort. Så vi tog spårvagnen dit. Det var väldigt värt det, byggnaderna var otroligt imponerande. Alltid en upplevelse att få se något som kommer från Hadid.

På vägen tillbaka stannade vi till vid Hundertwasserhaus, som vi bara råkade se och förstod senare var superkänt. Ett kommunalt bostadshus från 1985 som var helt magiskt. Vi gick även förbi och tittade på ett annat hus som Hundertwasser hade ritat. Så häftigt!

Till slut var vi trötta och orkade enbart äta en pizza på en pizzeria ett stenkast från hotellet. Sen var ännu en superdag i Wien slut.

Inga kommentarer: