fredag, december 30, 2022

max cekot

Vi hade bokat en fine dining-middag på Max Cekot Kitchen. Tio rätter med grund i lokala råvaror, mycket odlat vid restaurangen och till och med i ett växthus inne i matsalen. Vi var sannolikt de enda som åkte kollektivt ut till fabriksområdet där restaurangen låg inhyst i en gammal snickerifabrik. När man gick in genom den blå porten väntade ett tomt rum och vi blev hänvisade till en spiraltrappa i järn. När vi gick upp för trappan öppnade sig matsalen upp i den gamla fabrikslokalen. Helt öppet och jättefint inrett med tallar i krukor. Vi var två av drygt 20 gäster som åt avsmakningsmenyn. Vi fick vegetariskt med fisk och tillhörande vin.

Allt var jättegott, otroligt vackert upplagt på deras egentillverkade serveringsfat. Servicen var bra och vinerna var goda men ganska tråkiga. I det stora hela en fantastisk middag och en otrolig upplevelse.

Efter middagen tog vi bussen till stan och gick till bryggeribaren Nurme. Där fanns det jättegod öl och superhärlig stämning. Ett av resans favoritställen.

Inga kommentarer: