söndag, januari 02, 2022

till maine

Vi steg upp tidigt på morgonen för vi hade en stor dag framför oss. Vi drog våra resväskor upp till Grand Central Terminal och hoppade på tåget till New Haven. Där hyrde vi en bil och började köra norrut.

Förutom ett Walmart där vi fyllde på med snacks var vårt första stopp Salem i Massachusetts. Känd för sina häxprocesser förväntade vi oss hexig stämning. Vi blev ej besvikna. Framförallt inte på the Witch House, som fanns kvar sedan slutet av 1600-talet och där en av häxorna sades ha bott.

Vårt nästa stopp var i Manchester-by-the-Sea på kusten i Massachusetts. Fiskarstaden känd från den deppiga filmen. Det var en väldigt pittoresk liten stad, men vi blev besvikna på deras strand som heter Singing Beach och där sanden skulle sjunga när man gick på den. Ingen sång. Bara vanligt sandljud. Men det var fint i alla fall.

Vi fortsatte sen upp längs kusten och körde in i Maine. Vi stannade först vid Nubble Lighthouse, den upplysta fyren ute på en blåsig liten ö. Så himla fin. Vi hade knappt kört in i staten och vi hade redan börjat få den härliga kuststämningen vi var ute efter. 

Nästa stopp var Ogunquit Beach, som jag förstår är något av en sommardestination. Även en vinterkväll var det en mäktig strand. På vägen till vår slutdestination gjorde vi ett sista stopp på bryggeriet Barreled Souls för att köpa lite suröl. 

Framme i Portland, Maine checkade vi in på hotellet och det visade sig att vi hade blivit uppgraderade till ett massivt hörnrum på typ hundra kvadrat. Vi stannade dock inte så länge för att njuta av de öppna ytorna i vårt rum utan begav oss till Lone Pine Brewing, det enda bryggeriet som fortfarande hade öppet. De hade ett väldigt härligt taproom där vi drack några snabba, goda öl.

Vi avslutade denna långa, men fantastiska, dag med otroligt goda lobster rolls på fantastiska stället The Highroller Lobster Co. Verkligen ett av resans absoluta favoritställen.

Inga kommentarer: