onsdag, januari 05, 2022

new hampshire och en covered bridge

Vi vaknade upp i vårt underbara rum på Grand Harbor Inn, tände brasan och tog ett morgonbad i badkaret. Sen fick vi jättegod frukost på rummet som vi åt i våra morgonrockar. Kanske resans finaste morgon.

Efter en sista liten runda i Camden påbörjade vi dagens körsträcka mot New Hampshire. Det var snö och underkylt regn, så lite läskigt att köra. Dock valde vi småvägarna och fick se jättefina miljöer. Bland annat var vi ute på isen på Keoka Lake och när det började knaka under våra fötter var jag övertygad om att vi skulle trilla i det iskalla vattnet. Det var dock falskt alarm och vi klarade oss.

Ett av huvudmålen under dagen - och hela resan - var att besöka den övertäckta träbron Hemlock Covered Bridge. Tyvärr upplyste inte internet oss om att vägen dit var avstängd ett par kilometer innan bron och att man förväntades promenera i snön den sista biten. Från ena hållet var vi tvungna att vända eftersom vägen gick genom en skog med rovdjur, från andra hållet gick det dock bättre. Efter en promenad på tjugo minuter nådde vi fram till bron. Den var otroligt fin där den stod i vinterlandskapet och vi var helt själva där. Bortsett från en bäver som vi (tyvärr) bara såg spåren av.

Till slut kom vi fram till North Conway i New Hampshire och vårt hotell White Mountain Hotel & Resort. Hotellet utstrålade hundra procent faded glory men hade uspen av två uppvärmda pooler utomhus. Tyvärr hade vi inte tagit med några badbyxor, så vi fick åka till Walmart och köpa varsitt reapar av 3XL-byxor som vi knöt jättehårt om midjan. Så värt - badet var underbart! Dessutom fick vi in en middag på Subway, som ju är min favorit av alla snabbmatskedjor.

Inga kommentarer: