tisdag, januari 04, 2022

lobsterman, vintersol och atlanten

Vi vaknade upp till en solig dag i vårt enorma hörnrum på AC Hotel by Marriott. Vi låg dock inte och latade oss utan checkade ut och begav oss tidigt norrut längs kusten. Innan vi lämnade Portland hann vi dock med en otrolig bagel på Forage, bakad i vedeldad ugn med bland annat fänkålsfrön på. Så jävla gott!

Vårt första stopp var på Bailey Island. En otrolig miljö och resans finaste konstverk, Lobsterman Statue, ett minnesmonument över alla hummerfiskare. Ut till ön körde vi även över en gammal stenbro byggd i en unik stil med stenblock i nåt slags nät. Väldigt häftigt.

Sen stannade vi till på Wiscasset Antiques Mall och köpte bland annat gamla fina julgranskulor och en bok om fiskare i Maine. Nästa naturstopp blev dock lite av en besvikelse, då fyren vi ville titta på var privat och vägen dit var avstängd. Lyckligtvis råkade vi i alla fall på Karen's Hideaway längs vägen. En dam som från sin trailer lagade väldigt goda lobster rolls som serverades med billiga påschips. En perfekt lunch med andra ord.

Vårt sista stopp längs vägen var Pemaquid Point, en udde med resans häftigaste fyr. Det var en extremt mäktig känsla att stå i den blåsiga, men soliga, vinterkylan på vad som kändes som världens ände. Kommer minnas den känslan för alltid.

Vi kom till slut fram till Camden, Maine där vi skulle övernatta. Vi checkade in på Grand Harbor Inn och i skymningen hann vi sen med en promenad i den bitande kylan för att titta på en fyr. Sen åt vi en halvdan middag på en pub mittemot hotellet och lämnade sen inte vårt fantastiska rum på hela kvällen. På rummet hade vi inte bara en öppen spis utan även bubbelbadkar och god öl som vi hade med från Portland.

Inga kommentarer: