tisdag, december 28, 2021

cocktails och bode

Vår första hela dag i NYC blev ganska maxad. Vi vaknade upp till en strålande morgon i våra bunk beadsThe Jane Hotel och begav oss ut längs vattnet för frukost. Vi hamnade på Bagels on the Square och fick äta resans första bagels. Så otroligt gott! Kanske det bästa med NYC.

Efteråt promenerade vi söderut via minnesmonumentet för 9/11, WTC och den mäktiga Oculus-byggnaden av Santiago Calatrava. Vi gick sen till Battery Park och hoppade där på Staten Island Ferry för en tur fram och tillbaka förbi Frihetsgudinnan.

Med det var vi färdigturistade för dagen och begav oss upp till Chinatown. Där hamnade vi för fika på Sweets Bakery, ett kinesiskt bageri. Vi åt en coconut bun och den var så sanslöst god att den direkt seglade upp som en av de absoluta höjdpunkterna under resan.

Det dröjde inte länge innan vi nådda nästa höjdpunkt, Bodes butik. En otroligt fin butik och otroligt fina kläder. Jag köpte en jacka från de handgjorda plaggen som enbart finns i ett exemplar och en jättefin skjorta. Rasmus köpte två skjortor och när vi gick därifrån var vi mycket fattigare och väldigt mycket lyckligare. Redo för lunch gick vi till Joe's Shanghai och åt supergod kinamat. Vi gick även in på Dashwood Books innan vi var klara med shoppingen för dagen och kunde ta oss an nattlivet.

Vi började med en öl på random bar och gick sen för asiatiska cocktails på fat på Double Chicken Please. Jättegoda så klart! Sen ställde vi oss i kön till Attaboy och kom till slut in och fick ännu mer jättegoda cocktails och en superhäftig upplevelse. Där hade vi kunnat vara nöjda för kvällen men på vägen tillbaka till hotellet trillade vi även in på Katana Kitten, som var en av barerna jag var mest peppad på. Jag blev inte besviken och efter en highball och en öl gick vi till slut mycket glada hemåt.

Inga kommentarer: