lördag, januari 07, 2017

the end

Jag är hemma i Bryssel igen. Detta efter en strapatsrik tågresa med nästan två timmars försening. Kontinentens tåg hade lite svårt att hantera ett par millimeter underkylt regn.

Min sista dag i Luxemburg inledde jag som jag föreställer mig att alla locals börjar sin dag. Med champagnefrukost! Det var obvi sjukt najs. Sen tittade jag på ännu en Wim Delvoye-skulptur innan jag vandrade ner i stan. Denna gång hittade jag den hemliga vägen genom borgen lika lätt som Kimye hittar till en Louis Vuitton-butik. Efter en runda genom de gamla delarna av stan avslutade jag min vistelse med mer konst på konsthallen Casino Luxembourg. Jag såg en fantastisk utställning med nattliga helikopterfilmer från bland annat LA och Toronto av konstnären Aude Moreau.

Mitt omdöme om Luxemburg City är att det onekligen är en vacker stad som på ett absurt sätt är uppbyggd bland fästningar över en ravin. Den är dock sjukt osmidig och kanske inte jättespännande. Inte min favoritstad direkt. Däremot kan jag lätt tänka mig att åka tillbaka för de två superba konsthallarna för samtidskonst.

Inga kommentarer: