onsdag, december 31, 2014

2014

It was the best of times, it was the worst of times. Året började med en het natt med en actor/model i Transylvanien och fortsatte sedan i en galen berg-och-dalbana. Jag har nog varit ledsnare än jag någonsin har varit men varför gräva ner sig i det när man istället kan fokusera på allt fun jag också har haft (mvh Mia Törnblom).

Jag började en ny tjänst på jobbet. En tjänst som innebar att jag var väldigt mycket på tv (som ni säkert har noterat). Jag satt med under historiska händelser och fick rysningar över hela kroppen samtidigt som jag tänkte politik du kan va lugn, du är inte på modet och jag använder mina molotovs till att supa med.

Jag festade. Ofta, hårt och länge. Jag dansade hela nätterna. Ville inte sova, kunde inte sova och somnade ändå till slut av utmattning. Jag löste gåtan om hur man får gå före i kön på Trädgården en fredag. Jag var på otaliga svartklubbar av varierande kvalitet. Jag hade episka kvällar på Samspel, Äppelvillan och Yard. Jag drack mängder av sunköl på Balthazar och Vraket. Jag var på fantastiska hemmafester. Jag sjöng karaoke och dansade på Stockholms svennigaste uteställe - flera gånger.

Jag var kär. En kärlek som övergick i självhat, som övergick i helt vanligt hat och som till slut övergick i ingenting.

Jag dansade i en musikvideo.

Jag åt ändlösa mängder ostron på Urban Deli och fantastiska middagar över hela stan/världen.

Jag har nog aldrig varit på så många spelningar som i år. Jag såg Lykke LiHaim och Goat på Berns. Jag såg LorentzSilvana Imam och Hurula om och om igen. Jag såg Linda Pira på Dramaten och på en svettig svartklubb under Way Out West. Jag såg EminemLana del Rey och Iggy Azalea på en festival i Austin. Miley Cyrus och Drake på GlobenMakthaverskan en bakissöndag. Kindness på Popaganda. Fantastiska spelningar med Tami Tamaki och Jenny Wilson på Skankaloss. Inte minst såg jag jj på Dramaten bara för någon vecka sedan. Samt Au revoir Simone och diverse annat.

Jag var på galet mycket teater - verkligen sjukt jävla mycket! - där Carolus Rex i Riddarholmskyrkan, Måsen på Dramaten och fantastiska Liv Strömquist tänker på dig! sticker ut som det bästa under året. Jag såg sjukt mycket tv-serier och läste ganska få böcker.

Jag hade en gyllene sommar som kändes ändlös och ändå tog slut för snabbt.

Och alla platserna. Jag rumlade i Bryssel, Berlin och Köpenhamn. Jag bodde i en trailer i öknen i västra Texas och jag bodde i en av Stalin-skraporna i Moskva. Jag dansade på Knarrholmens klippor i soluppgången och jag kalsongdansade hela nätter på Bohus-Malmön. Jag slappade på en kurort på Rügen och var på strippklubb på Hollywood Blvd. Jag badade i varma bad i Budapest och firade midsommar på Gröna Lund. Jag seglade i Bohusläns skärgård under årets varmaste dag. Jag drack drinkar på hotellbarer i Los Angeles och jag drack öl på Tucsons sunkigaste bar.

Allt detta gjorde jag med nya och gamla vänner. Och det kanske har varit det bästa med året, mina fantastiska vänner som jag älskar.

Trots en hel del lows har det alltså varit ett bra år. Ett sjukt bra år. I det stora hela får det gärna fortsätta ungefär på samma sätt även 2015.

För er som inte orkar läsa hela den megapegalånga texten ovan sammanfattar jag året med en bild och en textrad.


"Tänkte leva life, tänkte leva life!"

Inga kommentarer: