söndag, november 21, 2021

sista dagen i beirut

Vår sista dag i Libanon hade kommit. Lyckligtvis var det strålande sol och 24 grader. Därmed perfekt väder för att dra till Sporting Club för lite sol och bad. Det var otroligt mäktigt att få bada i havet under de mäktiga klipporna och stans skyskrapor. Själva stället hade också en underbar stämning av faded glory.

Efteråt gick vi upp och tittade på stans signaturklippor Pigeon Rocks. Sen promenerade vi längs strandpromenaden och fick se hur lokalbefolkningen lever upp på helgerna. Vi fick även tillfälle att gå förbi det ofärdiga och brandskadade köpcentret som Zaha Hadid har ritat. Coolt, men hade nog varit coolare om det hade varit färdigbyggt. Vi fick även se var Johan sitter och jobbar innan en promenad över Martyrtorget och förbi Mohammad al-Amin-moskén.

Innan vi körde en sista libanesisk hemmamiddag hann vi förbi ett köpcenter och en matbutik. Roligt att se även de delarna.

En otrolig sista dag på en otrolig resa. Så tacksam över att vi fick komma och hälsa på Johan och att det gick att åka iväg. Tack livet!

Inga kommentarer: