lördag, mars 04, 2017

cocktailkväll i shoreditch

Jag är och hälsar på Lina i London. Bara den kombinationen hade räckt för att utdela toppbetyg till höger och vänster. Igår hade vi dock en helkväll i Shoreditch som var helt fantastisk. Vi inledde med en lätt middag på Ceviche och ägnade resten av kvällen åt cocktails. Eftersom varken jag eller Lina spottar i cocktailglaset blev det ganska många stopp. 

Vi började på den inredningspositiva källarbaren Ninetyeight Bar & Lounge och gick sen till Ace Hotels lobbybar. Att hänga på Ace var så klart som att komma hem till en trygg famn. Man kan dock inte stanna i en trygg fram för alltid så vi gick ett stenkast bort till Callooh Calley. Efter kvällens fram till dess godaste drink bestämde vi oss för hemfärd. Vi skulle bara gå på toaletten, som visade sig vara bakom en spegeldörr i en gammal garderob. Förutom toaletterna öppnade sig där upp en helt ny bar. Vi blev genast sugna och bad att bli placerade vid ett bord. Vi blev dock upplysta om att det tyvärr var helt fullt och kände "Jaja, vi var ju ändå på väg hem". 

När vi precis skulle vända och gå kom dock en annan tjej ur personalen fram att hon ville bjuda med oss upp till en speciell bar. Hon behövde bara hämta nycklarna dit så skulle vi få följa med. Vi svarade knappast nej på ett sånt erbjudande och följde efter henne upp för en mörk trappa där hon låste upp en dörr, gav oss en extranyckel, och släppte in oss på The Palace of Humbug. Den hemliga baren som huserade ett dussintal gäster hade varit öppen i tre dagar och var inte bara svinsnygg utan fokuserade på experimentella cocktails. Jag behöver väl inte berätta att vi satt där till efter stängning och jobbade oss igenom den fantastiska drinklistan? Vi avslutade dessutom med en härlig photosesh bakom baren. Så jävla bra!

Inga kommentarer: