Jag är nu hemma i Bryssel efter vad som visade sig bli en spektakulär fine dining-resa till Tallinn. Här följer därmed några inlägg om främst mat - men även lite annat - från Tallinn.
I torsdags hade vi en evighetslång planeringsdag och studiebesök men avslutade dagen med en middag på det spektakulära Noa Restaurant en liten bit utanför stan. Förutom ett väldigt vackert läge precis vid vattnet och extremt fina lokaler serverades supergod mat. Till förrätt pilgrimsmusslor i kataifi-trådar som på baklava, med lokal svamp och tom kha-sås. Till huvudrätt regnbåge med syrade grönsaker, grillad broccoli, dill och romsås. Till efterrätt grillad banan (!) med kola och glass samt chokladpraliner som såg ut som kolbitar. Väldigt, väldigt gott och nyskapande.
Vi hann dessutom med en avslutande öl på Brewdog Tallinn innan läggdags.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar