måndag, januari 30, 2012

musikveckan

Vi har en mycket stor musikvecka framför oss. Den tillhör i högsta grad the ladiez och det sparas inte in på sjukt snygga skivframsidor. Jag sammanfattar:


Första låten från nya M.I.A.-skivan har precis kommit ut. En Bollywood-doftande dänga med en refräng som går: Live fast die young, bad girls do it well.

Bad Girls bådar mycket gott inför skivan som kommer i vår. Videon släpps senare i veckan och lär vara spektakulär med tanke på att den är regisserad av Romain Gavras, mannen bakom bland annat videon till Born Free (ni kanske minns ginger apartheid-skandalen?).


Jag utsåg tidigt Video Games till 2011-års bästa låt. Lana del Rey, eller Lippy som jag väljer att kalla henne (hehe), fortsätter sjunga med sin hesa röst om den uppoffrande kärleken på fullängdaren Born to Die. Hon utnämner sig själv till "the queen of Coney Island" och det hela är mycket snyggt och lockande.

Läs gärna Ida Therén i Aftonbladet om Lana del Rey och äkta och fejk inom indievärlden.


Sist men inte minst släpps första singeln från Madonnas nya skiva MDNA på fredag. Som om det inte räckte med det fantastiska skivomslaget så gästas låten av både Nicki Minaj och M.I.A. Videon smygsläpps på torsdag och under Super Bowl på söndag ska den framföras live. Kan ej hantera förväntningarna!

1 kommentar:

ems sa...

Sjukt spännande!