Nu när matbloggaren i mig har sluppit ut kan inget stoppa honom. Dagens tips är en ostmacka med två bitar röd paprika. Så här gör du (för den som är ovan i köket kan det vara lämpligt att hoppa över steg 1-3):
Till mackan dricker jag ett glas lättmjölk (ekologiskt). Eftersom det är lillördag unnar jag mig även en ballerina med kladdkakssmak.
1: lägg en brödskiva i brödrosten
2: rosta brödet
3: ta upp brödskivan ur brödrosten
4: bred din brödskiva med smör (jag väljer normalsaltad bregott)
5: välj din favoritost (jag väljer kvibille herrgård) och lägg några skivor (tre är lagom) på din brödskiva
6: skär två bitar röd paprika och lägg överst på din macka
Svårare än så är det inte. Låt det väl smaka!
2 kommentarer:
Finns det något alternativ till steg 1-3 för de som saknar brödrost?
Om du tillhör en av mina mer äventyrliga bloggläsare kan du rosta ditt bröd i stekpanna eller i ugn (direkt på gallret).
Om du tillhör de mindre äventyrliga läsarna hoppar du över steg 1-3 och äter brödet orostat.
Skicka en kommentar